Brzoskwinie w syropie

4.94 (185 ocen)

  • 60 min

Domowe brzoskwinie w syropie to alternatywa dla kupnych brzoskwiń w puszce

  • 60 min

Składniki:

  • brzoskwinie
    1 litr wody
    ½ kg cukru
    szczypta kwasku cytrynowego
Wystaw ocenę:

4.94 (185 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Brzoskwinie w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie obrać ze skórki – ja obieram strużkiem do warzyw, a następnie oddzielić miąższ od pestek dzieląc brzoskwinię na połówki lub ćwiartki.
  • 2. Brzoskwinie ułożyć ściśle w słoikach.
  • 3. Wodę zagotować z cukrem i kwaskiem cytrynowym.
  • 4. Przygotowaną zalewą zalać owoce do całkowitego przykrycia owoców.
  • 5. Słoiki zakręcić i pasteryzować 20 – 30 minut.
  • 6. Słoiki z brzoskwiniami w syropie zostawić w wodzie do całkowitego wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować