Brzdąc

4.5 (182 ocen)

  • 40 min

Przepyszne ciasto, które zawsze wychodzi.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki :
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 kubki śmietany 20 % po 250 ml
    6 łyżek cukru pudru
    2 łyżki kakao
    3 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Brzdąc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brzdąc 1. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia. Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i kakao, dokładnie wymieszać. Do ubitej śmietany wlewami powoli zimną żelatynę, wymieszać. Masę wykładamy na zimny biszkopt i zrobić esy floresy widelcem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować