Bruschetta z kozim serem, gruszką i rukolą

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Ostatnio eksperymentowałam z serowymi grzankami, dlatego dzisiaj pokazuję Wam grzankę z kozim serem, rukolą i gruszką

  • 10 min

Składniki:

  • bagietka z ciemnego pieczywa
    oliwa
    ząbek czosnku
    garść rukoli
    roladka koziego sera
    gruszka
    miód
    krem lub ocet balsamiczny
    świeży tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Bruschetta Grzanki

Bruschetta z kozim serem, gruszką i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę pokroić na kromki, skropić oliwą, natrzeć czosnkiem (można go przecisnąć przez praskę) i wyłożyć na rozgrzaną patelnię lub ułożyć w piekarniku, po 1-2 minutach przełożyć na drugą stronę.
    Na grzankach ułożyć liście rukoli, dodać pokrojony w plasterki kozi ser i gruszkę.
    Skropić miodem i kremem lub octem balsamicznym, doprawić pieprzem i dodać świeży tymianek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować