Bruschetta z gorgonzolą, nektarynkami i miodem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejne urozmaicenie śniadania czy kolacji. Fantastyczne połączenie smaków.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - większa ciabatta: 1 sztuka
    - dojrzałe nektarynki: 2 sztuki
    - gorgonzola plastry: 5 sztuk
    - miód: 2 łyżki

Bruschetta z gorgonzolą, nektarynkami i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Ciabattę kroimy w poprzek, wstawiamy do piekarnika z funkcją grill nastawionego na 190 stopni
    na kilka minut do uzyskania ładnego, złotego koloru. Pilnujemy grzanek.

    Jeszcze ciepłe smarujemy miodem, układamy plasterki gorgonzoli
    i pokrojoną w drobną kostkę nektarynkę.
    Całość skrapiamy miodem.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy