Bruschetta z fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Włoska grzanka, która idealnie nadaje się na szybką i ciekawą kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • Bułka ciabatta (mogą być też kromki pieczywa pszennego) 4szt
    Ser feta 1 kostka
    Pomidory 3 średnie
    Oliwki 1 mały słoiczek
    Oliwa z oliwek 3 łyżki
    Sosik sałatkowy z bazylią i oregano 1 szt.
    Czosnek 3 ząbki
    masełko czosnkowe lub z ziołami

Bruschetta z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w kostkę (odsączyć z wody), oliwki pokroić w krążki, ser feta w kostkę, sosik sałatkowy wymieszać z 3 łyżkami oliwy i 3 łyżkami zalewy z oliwek, wymieszać wszystko razem, wycisnąć czosnek. Ciabattę przekroić na pół, posmarować masłem, wstawić do piekarnika na ok. 10 minut, aż będą chrupiące grzanki. Przygotowaną wcześniej sałatkę wyłożyć na gorące grzanki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy