Bruschetta z dużą ilością czosnku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bruschetta to jedna z tradycyjnych przekąsek kuchni włoskiej. Początkowo była prostym daniem często przyrządzanych przez rolników. Dziś jest popularna nie tylko we Włoszech, ale również poza ich granicami. Istnieje wiele wersji tego dania, sama niemal za każdym razem przygotowuję je trochę inaczej.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża bagietka,

    2-3 duże, dojrzałe pomidory,

    2-3 ząbki czosnku,

    suszona bazylia,

    oliwa wysokiej jakości.

Bruschetta z dużą ilością czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroimy, skrapiamy obficie oliwą. Podsmażamy z obu stron na suchej patelni.
  • 2. Pomidory kroimy w kostkę.
  • 3. Ząbki czosnku obieramy, siekamy na drobno.
  • 4. Podsmażone kromki posypujemy czosnkiem i bazylią. Układamy pomidory.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy