Bruschetta z bazyliowym pesto

4.5 (169 ocen)

  • 15 min

Pyszna przystawka zrobiona po mojemu

  • 15 min

Składniki:

  • 2 bagietki

    1 pęczek bazylia (świeża)

    oliwa z oliwek

    2 ząbki czosnek

    4 łyżki orzeszki pini

    Sól morska

    4 szt pomidory

    1 kulka ser mozarella

    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bruschetta z bazyliowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od zrobienia pesto z bazylii. Miksujemy obrane ząbki czosnku z posiekaną bazylią. Dodajemy orzeszki , oliwę z oliwek i sól morska do smaku. Pomidory myjemy i siekamy dość drobno.
  • 2. Bułkę kroimy na skos i podsmażamy na masełku. Ser mozarella kroimy w kosteczkę. Pokrojone pomidory mieszamy z serem i pesto. Doprawiamy solą do smaku i nakładamy na gorące grzanki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować