Bruschetta z awokado i parmezanem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Włoski ser z awokado to moja propozycja na grillowe dni.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - awokado dojrzałe: 1 sztuka
    - chleb kromki (czerstwe): 4 sztuki
    - Ząbki czosnku: 3 sztuki
    - ser parmezan w kawałku: 100 gramów
    - oliwa z oliwek, dobra: 5 łyżek
    - sól, czarny pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bruschetta z awokado i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb grillujemy z obu stron na złoto. Pozostawiamy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem i nacieramy czosnkiem.
  • 2. Awokado kroimy wzdłuż, przekręcamy i usuwamy pestkę wbijając w nią nóż, obieramy. Wkładamy do moździerza razem z obranymi dwoma ząbkami czosnku i startym drobno parmezanem. Stopniowo dolewamy oliwę, do uzyskania gęstej masy.Doprawiamy. Masę awokado-parmezanową układamy na grzance, posypujemy startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwa extra vergine

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować