Brukselka w sosie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentem. Gdy miałem 12 lat, gotowałem obiady.

Składniki:

  • ● 1/2 kg brukselki
    ● 1/2 szkl. wody
    ● 1/3 szkl. śmietany 30-proc.
    ● 2 plasterki żółtego sera
    ● serek topiony (ziołowy)
    ● sól, pieprz
    ● mąka
    ● bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brukselka w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę gotujemy w osolonej
    wodzie.
  • 2. Oddzielnie gotujemy 0,5
    szklanki wody, zmniejszamy
    ogień, wlewamy śmietanę,
    wrzucamy żółty ser, mieszamy.
    Dodajemy ser topiony,
    szczyptę mąki i przyprawy.
    Mieszamy, aż zgęstnieje.
  • 3. Brukselkę polewamy sosem,
    podajemy do mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować