Bruats

0 (0 ocen)

  • Łatwy

nie sposob mieszkajac w Niemczech nie zetknac sie z kuchnia turecka, nie sposob tez przejsc obok niej obojetnie

  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 2 sztuki
    - tunczyk w puszce: 1 sztuka
    - jaja: 2 sztuki
    - pomidory: 2 sztuki
    - papryka slodka: 2 szczypty
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - cebula: 0.5 sztuki

Bruats - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bruats 1. Jaja ugotowac, tunczyka odsaczyc, cebulke drobno posiekac. Pomidory obrac ze skorki, usunac pestki i pokroic w drobna kostke. Wszystkie skladniki polaczyc, doprawic do smaku papryka, sola i pieprzem.
  • Bruats 2. Ciasto francuskie pokroic na kwadraty, nalozyc farsz i widelcem docisnac brzegi. Pierozki posmarowac jajkiem i piec 25min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy