brownies

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

klasyczne brytyjskie łakocie, w sam raz do porannej kawy czy popołudniowej herbaty.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło, roztopione: 200 gramów
    - cukier: 400 gramów
    - mąka: 225 gramów
    - czekolada 70%: 200 gramów
    - ekstrakt waniliowy: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżeczka

Brownies - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Mikserem utrzyj na puszystą masę cukier, jajka i wanilię. Miksuj około 10 minut. Do stopionej czekolady dodaj rozpuszczone masło, wymieszaj i dodaj do jajek. Następnie dodaj sól i mąkę i wymieszaj delikatnie około pół minuty.
    Do wysmarowanej masłem prostokątnej formy przelej masę, i piecz w 180 stopniach, przez 30-35 minut. Po przestudzeniu podziel na niewielkie kwadraty.

Komentarze

Podobne przepisy