Brownie z migdałami

0 (0 ocen)

szybko znika z talerzy

Składniki:


  • 4 jajka
    szklanka roztopionego masła
    2 szklanki cukru (takie niepełne)
    1 łyżeczka soli
    około 3/4 szklanki kakao
    1 szklanka mąki
    2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    płatki migdałów 50 g

Brownie z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włączamy piekarnik i nastawiamy na 175 stopni.
    Do miseczki wsypujemy cukier i dodajemy masło. Miksujemy przez około 3 minuty na średnich obrotach. Dodajemy jajka i mieszamy do połączenia składników.
  • 2. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę wraz z kakao,mieszamy.
    Dodajemy sól,ekstrakt waniliowy i migdały. Dokładnie mieszamy.
    Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy 25-30 minut. Studzimy.

Porady

migdały możemy zastąpić drobno posiekanymi orzechami włoskimi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy