Brownie z cukinią i orzechami

0 (0 ocen)

Pyszne czekoladowe ciasto a’la brownie z dodatkiem cukinii, nadaje wilgoci, w smaku nie wyczuwalna więc można przemycać niejadkom ;)

Składniki:


  • 180 g jogurtu naturalnego
    80 g oleju rzepakowego
    1 jajko
    150 g mąki pszennej typ 450
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    180 g cukru
    40 g kakao
    60 g czekolady mlecznej
    50 g siekanych orzechów laskowych
    250 g cukinii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Brownie Desery

Brownie z cukinią i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce. Lekko odcisnąć z soku.

    Do jednej miski wlać jogurt naturalny, olej i wbić jajko. Wymieszać dokładnie.
    Dodać startą cukinię.

    Do drugiej miski wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukier. Następnie wsypać kakao i orzechy. Czekoladę wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować, dodać do pozostałych suchych składników. Wymieszać.

    Zawartość drugiej miski wsypać do pierwszej, wymieszać łyżką. Przełożyć do formy (18x28cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Piec około 35 minut w 180 stopniach.
    Wystudzić i pokroić w kwadraty. Można przed podaniem posypać orzechami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czekolada mleczna Kakao Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować