Brownie z bakaliami i płatkami jaglanymi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

doskonałe ciasto czekoladowe, które znika ze stołu błyskawicznie:)))

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na blachę o wymiarach 24x40:
    200 g gorzkiej czekolady
    200 g margaryny
    4 jajka
    ½ szklanki cukru trzcinowego
    ½ szklanki cukru brązowego
    1 łyżka aromatu pomarańczowego
    3 łyżki płatków jaglanych
    2 łyżki żurawiny
    2 łyżki rodzynek
    5 łyżek wiórków kokosowych
    ½ szklanki orzeszków ziemnych solonych
    ¾ szklanki mąki tortowej

Brownie z bakaliami i płatkami jaglanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na kawałki, razem z margaryną wrzucamy do małego rondelka i na małym ogniu rozpuszczamy ( nie gotujemy).
  • 2. Orzeszki rozdrabniamy blenderem. Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy aromat i rozpuszczoną czekoladę i ubijamy chwilę mikserem na małych obrotach.
  • 3. Dodajemy pozostałe składniki i ponownie chwilkę miksujemy na małych obrotach.
  • 4. Gotowe ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
  • 5. Po przestygnięciu kroimy na dowolne kawałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2013

Komentarze

Podobne przepisy