Brownie Muscovado

4.5 (197 ocen)

  • 45 min

To naprawdę intensywne czekoladowe ciasto. Ciemny trzcinowy cukier Muscovado dodaje mu niesamowitego smaku.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki forma 25x25cm:

    160 g gorzkiej czekolady minimum 60% kakao
    120 g masła
    1 szklanka cukru trzcinowego Dark Muscovado
    4 jajka
    3/4 szklanki mąki
    1/4 łyżeczki soli
    50 g kropelek czekoladowych
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brownie muscovado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piec nastaw na 180 stopni. Czekoladę i masło roztop w rondelku uważając aby nie przypalić czekolady, zdejmij z ognia.
  • 2. Dodaj rozkruszony w palcach cukier i sól, wymieszaj, aż się rozpuszczą. Wbijaj po jednym jajku i mieszaj.
  • 3. Na koniec dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Wylej do formy i obficie posyp czekoladowymi kropelkami.
  • 4. Piecz 25 minut, wyłączyć piekarnik i po 5 minutach wyjąć ciasto.

Porady

Użyłam formy silikonowej, jeśli użyjecie innej formy wyłóżcie ją papierem do pieczenia, aby ciasto nie przywarło. Jeśli ciasto opadło oznacza, że jest dobrze upieczone - brownie to mokre czekoladowe ciasto. Idealnie smakuje ze szklanką mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować