Brownie a la tiramisu

0 (0 ocen)

  • Średni

Czekolada, serek mascarpone, śmietana, kawa, amaretto, ciasteczka amaretti - te wszystkie składniki sprawiają, że Brownie robi się genialnie pyszne.

  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - masło: 160 gramów
    - Gorzkiej czekolady: 200 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - żółtka: 2 sztuki
    - cukier trzcinowy: 150 gramów
    - mąka: 2 łyżki
    - kako: 1 łyżka
    - Szczypta soli: 0.25 łyżeczki
    - cukier waniliowy: 2 łyżeczki
    MASA:
    - śmietana 30%: 200 mililitrów
    - Sera mascarpone: 250 gramów
    - likieru amaretto: 2 łyżki
    - cukier puder: 1 łyżka
    - kawa rozpuszczalna: 1 łyżeczka
    - ciasteczka amaretti: 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brownie a la tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brownie a la tiramisu 1. Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać.

    Jaja i żółtka ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy. Ubijać do momentu, aż masa zrobi się gęsta a pod palcami nie będzie czuć kryształków cukru. Do masy jajecznej (po ściance naczynia) lejemy przestudzoną czekoladę i jeszcze chwile miksujemy. Do miski wsypujemy mąkę, kakao i sól wszystko bardzo powoli i delikatnie mieszamy.Wylewamy na blachę 22x26 cm. Pieczemy 25-30 minut w 180*C.

    Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy serek, cukier puder, amaretto i kawę, wszystko miksujemy. Do masy śmietankowej wkruszamy ciasteczka i mieszamy. Na ciasto wykładamy masę, odstawiamy w chłodne miejsce. Przed podaniem posypujemy kakaem.

    http://olainthekitchen.blogspot.com/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować