Brownie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepyszne czekoladowe ciasto, od którego można się uzależnić.

  • 40 min

Składniki:

  • Na ciasto:

    - 2 szkl. mąki
    - 1 szkl. wody
    - 1/2 szkl. brązowego cukru
    - 1/2 szkl. białego cukru
    - 1 łyżeczka soli
    - 3/4 szkl. kakao
    - 1/2 szkl. oleju
    - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1/2 szkl. kawałków czekolady (spokojnie możesz użyć czekolady wegańskiej- sprawdziłam)

    Na polewę:

    - 3/4 szkl. kawałków czekolady
    - 2 łyżki oleju kokosowego

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotuj wodę z 1/2 szklanki mąki, cały czas mieszaj, aż do uzyskania konsystencji gumy. Wymieszaj wszystkie suche składniki, po czym dodaj olej oraz naszą ''gumę''.
  • 2. Wmieszaj w masę kawałki czekolady i piecz w 175 stopniach C przez 25 minut.
  • 3. Nad kąpielą wodną rozpuść czekoladę wraz z olejem kokosowym. Polej przestudzone już ciasto i poczekaj aż polewa stężeje.

Porady

Do ciasta możesz dodać też orzechy i bakalie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy