Brownie

4.99 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię czekoladę, a to ciasto to czekoladowe delicja. Ponadto, jak gdzieś wyczytałem,trudno je zepsuć, bo z natury jest nieudane. Zatem nie obawiajcie się, że coś nie wyszło.

Składniki:

  • ● 2 tabliczki gorzkiej czekolady
    ● 6 jajek
    ● 30 dag cukru
    ● 20 dag masła
    ● 10 dag mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.99 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady z rozdrobnionym masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy.
  • 2. Jajka ubijamy mikserem. Stopniowo dodajemy cukier i mąkę. Do masy jajecznej wolnym strumieniem wlewamy przestudzoną masę czekoladową.
  • 3. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (np. okrągłej o średnicy 26 cm). Pieczemy 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorzka czekolada

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować