Brownie

0 (0 ocen)

  • 35 min

Ciasto mocno czekoladowe, jest bardzo słodkie ale przepyszne. Łatwe i szybkie do przygotowania. W Holandii bardzo znane i lubiane. Polecam wszystkim którzy kochają czekoladę.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki:

    350g czekolady gorzkiej
    3 jajka
    250g masła
    150g cukru
    100g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej. Czekoladę pozostawić, aby ostygła (ale musi być jeszcze płynna).
    Jajka ubić z cukrem mikserem. Dalej miksując na mniejszych obrotach, dodać stopniowo roztopioną czekoladę, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    Ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 23 x 23cm wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec w nagrzanym piekarniku około 35- 40min. w temperaturze 180°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy