Brokuły z prażonymi migdałami

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem studentką. Gotuję raczej okazjonalnie, ale za to z prawdziwą pasją. Lubię przyrządzać proste i nietypowe potrawy. Brokuły to danie wprost z greckich tawern.

Składniki:

  • ● brokuł
    ● kostka sera feta
    ● 10 dag płatków migdałów
    ● mały jogurt naturalny
    ● szczypta czosnku granulowanego
    ● przyprawy: bazylia, curry, tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brokuły z prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła myjemy i gotujemy
    w osolonej wodzie. Studzimy.
  • 2. Na patelni bez tłuszczu prażymy
    migdały, aż nabiorą jasnobrązowego
    koloru. Fetę
    kruszymy w palcach lub kroimy
    w małą kostkę.
  • 3. Brokuła dzielimy na różyczki,
    wkładamy do salaterki i dodajemy
    fetę. Do jogurtu wsypujemy
    czosnek oraz pozostałe
    przyprawy. Dokładnie mieszamy.
    Powstały sos wylewamy
    na brokuły i fetę, mieszamy.
    Na koniec sałatkę posypujemy
    płatkami migdałów.

Porady

Do sałatki możemy dodać kilka czarnych oliwek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować