BROKUŁY Z WĄTRÓBKĄ

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

Niby nic, a jednak zdrowo, kolorowo i pysznie.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g wątróbki wieprzowej
    jeden kwiat brokuła (około 400-500g)
    3 małe cebule

    mąka, olej, woda
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Sosy

Brokuły z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły pokroić na małe części i ugotować w osolonej wodzie na pół twardo.
  • 2. Wątróbkę pokroić na kawałki, obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podlać wszystko szklanką wody.
  • 3. Gdy wątróbka będzie już gotowa, ewentualnie dolać trochę wody, wrzucić kawałki brokuła do powstałego sosu i dusić 5 minut.

Porady

Podawać z ziemniakami lub świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować