Brokułowe roladki z wody

0 (0 ocen)

  • 30 min

Propozycja dobra dla zapracowanych, ponieważ roladki można przygotować dzień wcześniej, a później tylko wrzucić do wrzątku a w tym czasie przygotować tylko dodatki.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 brokuł
    100 g serka typu Almette
    1/2 kulki mozzarelli

Brokułowe roladki z wody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i przeciąć wzdłuż. Mięso lekko rozbić na kotlety. Jeśli zostaną nam jakieś "skrawki" mięsa, można je posiekać i podsmażyć osobno na patelni i dodać do farszu. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Brokuła obgotować delikatnie, odsączyć i ostudzić. Następnie wymieszać z serkiem Almette, posiekaną mozzarellą i ewentualnie z mięsem. Rozbite piersi z kurczaka ułożyć na dużym arkuszu folii spożywczej, ułożyć farsz na środku i zawinąć roladkę (nie muszą być bardzo szczelne). Zawinąć ciasno w folię zawiązując końce. Wrzucić do wrzątku i gotować ok 15 minut.

    Sos, który powstanie w roladkach można zredukować na patelni i polać nim mięso. Podawać z ryżem lub kuskusem oraz ulubioną sałatką, u mnie pomidor z rzodkiewką z vinigret

Porady

Propozycja dobra dla zapracowanych, ponieważ roladki można przygotować dzień wcześniej, a później tylko wrzucić do wrzątku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy