Brązowy ryż z warzywami

4.51 (186 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jest to zdrowa, bardzo smaczna potrawa, szczególnie polecana dla tych którzy chcą zjeść coś dietetycznego

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż brązowy: 100 gramów
    - marchew: 1 sztuka
    - kapusta młoda: 100 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - papryka żółta, czerwona i zielona: 2 sztuki
    - ser żółty: 50 gramów
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - sól, piepsz, papryka w proszku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Brązowy ryż z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować al dente. Marchew, paprykę pokroić w kosteczkę. Cebulę i kapustę posiekać. Wyżej wymienione składniki poddusić, dodać ryż i podsmażyć na odrobinie oliwy. Przyprawić do smaku (jak kto lubi) . Posypać serem i wstawić do nagrzanego piekarnika aż ser się roztopi. Na koniec udekorować natką pietruszki. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować