Bounty

4.5 (176 ocen)

  • 60 min

jest to ciasto dla wielbicieli wiórek kokosowych..

  • 60 min

Składniki:

  • Polewa na górę:
    1 kostka masła
    4 lyżki cukru
    4 łyżki wody
    5 łyżki kakao

    masa wiórkowa
    0.75 l.mleka
    1kostka masła
    pół szklanki cukru
    1 budyń waniliowy
    300g wiórków kokosowych
    1 cukier waniliowy

    spód
    6 jajek
    1 szkl.mąki pszennej
    1/2 szkl.cukru
    2.5 łyżki kakao
    1 łyżeczka czubata proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju

    dodatkowo

    2 op.herbatnikow petti berry
    1 op. drazetek kolorowych
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa 1. z mleka odlac polszklanki.reszte mleka zagotowac z cukrami dodac wiórki gotować ok.10 min na małym ogniu.nastepnie dodac masło mieszac az sie polaczy.budyn rozrobic wlac do mleka mieszac az zgestnieje odstawic lekko ostudzic.
  • biszkopt 2. upiec biszkopt.przepis na duza blache.bialka ubic na sztywno.dodac zoltka i cukier.make zmieszac z cukrem na sam koniec polaczyc wszystko dodajac olej i kakao piec ok 30 min w 180 stopni.
  • biszkopt 3. mase lekko ciepla na biszkopt wylac..
  • biszkopt 4. na mase wylozyc herbatniki
  • ciasto 5. nastepnie polewe wylewamy na herbatniki
  • ciasto 6. polewe rozsmarowujemy i ozdabiamy
  • ciasto 7. a tak wyglada gotowe mniam

Porady

ja zamiast polewy wlasnorecznie zrobionej uzylam mlecznej gotowej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować