bounty

5 (166 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

pychota:)))

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - biszkopt:jajka: 5 sztuk
    - niepełna mąki pszennej: 1 szklanka
    - cukru: 0.5 szklanki

    - masa kokosowa:mleko: 0.5 szklanki

    - masło: 20 dekagramów

    - wiórki kokosowe: 25 dekagramów

    - cukier waniliowy: 16 gramów

    - POLEWA:czekolada mleczna: 100 gramów

    - czekolada gorzka: 100 gramów

    - margaryna: 12.5 dekagrama
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem prostokątnej blachy o wymiarach 20 na 35 cm i piec w temperaturze 170 - 180 stopni przez około 30 minut. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.
  • 2. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy należy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.
  • 3. Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na parze, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto. Ewentualnie posypac kokosem wierzch polewy.

    Ciasto należy schładzać w lodówce, by do końca zgęstniało i umożliwiło krojenie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować