Botwinka z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo smaczna , a zarazem prosta w przygotowaniu, polecam kazdemu.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 pęczki botwinki, pierś z kurczaka , cebula, 2pietruszki, 3jajka, 1/2szkl śmietany, 3lyzeczki barszczu instant, łyżka maki, cukier, sól, pieprz

Botwinka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet opłukać, cebule obrać. Warzywa razem z mięsem pokroić w kostkę i włożyć do garnka,. Dodać sól oraz pieprz. Zalać 2litrami wody, gotować 45min. Botwinkę razem z buraczkami opłukać, pokroić, dodać do wywaru, Gotować jeszcze 10min. Śmietanę wymieszać z barszczem instant i mąką. Mieszankę wlać do zupy , ponownie zagotować , przyprawić do smaku .Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. Gotową zupę rozlać na talerze i włożyć po 2 kawałki jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy