Botwinka

5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Staram się, by moi mężczyźni jedli zdrowo. Mąż uwielbia sałatki,a dwaj synowie przepadają za zupami.Latem często zajadają się taką botwinką.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 2 buraki
    ● 2 pęczki botwinki
    ● 2 ziemniaki
    ● 4 jajka
    ● sok z 1/2 cytryny
    ● 4 łyżki śmietany 18-proc.
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Botwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki i ziemniaki myjemy,
    obieramy i kroimy w słupki.
    Gotujemy w litrze wody. Gdy
    zmiękną, dodajemy umytą i pokrojoną
    botwinkę. Doprawiamy
    sokiem z cytryny, solą, pieprzem
    i przyprawą uniwersalną do smaku.
  • 2. Do garnka wlewamy śmietanę
    wymieszaną z odrobiną gorącej
    zupy. Jajka gotujemy na
    twardo, kroimy w ćwiartki. Wkładamy
    do zupy już na talerzach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować