BOTWINKA

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna,szybka przypominajaca smak mojego dzieciństwa.

  • 10 min

Składniki:

  • Mieso na wywar
    1 marchew
    1 pietruszka
    kawałek selera
    sól,pieprz
    1 średni burak
    botwinka
    2 łyżki octu
    pęczek kopru
    200ml śmietana 18%
    3-4 jajka

Botwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Z mięsa,marchewki,pietruszki,selera gotujemy wywar. Doprawiamy solą i piprzem. Do gotujących się warzyw dodajemy buraka przekrojonego na pół, drobno posiekaną botwinkę oraz ocet. Gotujemy ok 5min. Następnie dodajemy pokrojony drobno koperek oraz śmietanę. Doprawiamy według uznania solą. Jajka osobno gotujemy na twardo. Zalewamy zupą.Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy