Konfitura z borówki amerykańskiej

4.45 (152 ocen)

Idealna do naleśników :)

Składniki:

  • 1 kg borówki amerykańskiej
    1,5 kg papierówek
    (po obraniu zostaje 1 kg)
    30 dkg cukru
Wystaw ocenę:

4.45 (152 ocen)

Konfitura z borówki amerykańskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażące się owoce 1. Jabłka umyć, obrać i pokroić. Zasypać je cukrem i podsmażyć, żeby zmiękły, dodać umyte borówki i smażyć aż owoce się połączą.
  • Gotowa konfitura 2. Gorąca konfiturę przekładać do wyparzonych słoiczków. Zakręcać i pasteryzować 10 minut. Słoiczki stawiać od góry dnem na kilka minut, a potem odstawiać do ostygnięcia.
  • Naleśniki z konfiturą 3. Konfitura jest bardzo aromatyczna, ma piękny kolor i jest idealna do naleśników :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować