Bombki w orzechach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Danie bardzo smaczne i niezwykle widowiskowe

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:

    400 g zmielonego fileta z indyka
    pół niewielkiego buraka
    2 garście orzechów włoskich

    DODATKOWY SKŁADNIK:

    kilka nitek makaronu spaghetti

    SKŁADNIKI ROBOCZE:

    małe jajko do panierki
    olej do smażenia
    sól, pieprz
    majeranek
    łyżeczka przyprawy złocistej
    2 szczypty zielonego barwnika spożywczego
    2 szczypty niebieskiego barwnika spożywczego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bombki w orzechach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmielone mięso solimy, doprawiamy pieprzem, majerankiem i barwimy na niebiesko dokładnie mieszając.
  • 2. Buraka kroimy na kawałki (tak mniej więcej wielkości KOSTEK DO GRY) i gotujemy w wodzie do miękkości.
  • 3. W drugim garnku zagotowujemy wodę, barwimy ją na zielono i wrzucamy makaron spaghetti. Gotujemy go al'dente.
  • 4. Z mięsa lepimy kule, do środka wkładamy po 2 kostki buraka i końcówki makaronu spaghetti tak aby utworzyła się pętelka (zawieszka bombki).
  • 5. Kule mięsne od dołu do połowy obtaczamy w jajku i orzechach włoskich, a od połowy w górę samymi orzechami.
  • 6. Smażymy na wolnym ogniu na głębokim oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Filet z indyka Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować