Bomba malinowa

5 (143 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Sezonowe ciasto na zimno. Ser, maliny, galaretka , nic wielkiego

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 blat biszkoptu
    galaretka szafirowa
    1 litr malin
    250 g sera białego
    1 szklanka mleka
    0,5 szkl cukru
    4 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bomba malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ja upiekłam biszkopt z połowy porcji tradycyjnego.
    Należy rozpuścić szafirową galaretkę , do formy babkowej wlać ok 3 cm galaretki i zastudzić.
    wsypać maliny do wysokości ok 5 cm i zalać resztą schłodzonej galaretki, jeśli jeszcze wejdą maliny to dodać trochę. Zastudzić. żelatynę rozpuścić w pół szkl gorącej wody. Ser mleko i cukier włożyć do kubka do cocktaili zmiksować dokladnie na krem, dodać ciepłą żelatynę, wymieszać na średnich obrotach. Dodać do kremu dwie garście malin i wylać krem na zastudzoną galaretkę z malinami.
    Przykryć całość biszkoptem który wcześniej należy przyciąć do rozmiarów formy, docisnąć.
    odstawić do wystygnięcia na kilka godzin.

    Przed wyjęciem formę na chwilę polałam ciepłą wodą.
    Udekorować malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować