Bomba malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ja upiekłam biszkopt z połowy porcji tradycyjnego.
Należy rozpuścić szafirową galaretkę , do formy babkowej wlać ok 3 cm galaretki i zastudzić.
wsypać maliny do wysokości ok 5 cm i zalać resztą schłodzonej galaretki, jeśli jeszcze wejdą maliny to dodać trochę. Zastudzić. żelatynę rozpuścić w pół szkl gorącej wody. Ser mleko i cukier włożyć do kubka do cocktaili zmiksować dokladnie na krem, dodać ciepłą żelatynę, wymieszać na średnich obrotach. Dodać do kremu dwie garście malin i wylać krem na zastudzoną galaretkę z malinami.
Przykryć całość biszkoptem który wcześniej należy przyciąć do rozmiarów formy, docisnąć.
odstawić do wystygnięcia na kilka godzin.
Przed wyjęciem formę na chwilę polałam ciepłą wodą.
Udekorować malinami.
Komentarze