Bolognese

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Spaghetti kojarzy mi się zawsze z wakacjami i Włochami.

Składniki:

  • ● op. spaghetti
    ● 50 dag wieprzowo-wołowego mielonego mięsa
    ● puszka pomidorów bez skórki
    ● cebula
    ● 1/2 papryki
    ● marchewka
    ● olej
    ● 3/4 szkl. bulionu
    ● przyprawy: tymianek, sól, pieprz, bazylia, oregano
    ● starty parmezan

Bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy solą
    i pieprzem, mieszamy. Podsmażamy
    na oleju.
  • 2. Cebulę obieramy, siekamy
    i szklimy na oleju. Dodajemy
    pomidory z zalewą,
    startą marchewkę, pokrojoną
    w kostkę paprykę
    i mięso. Dusimy ok. 15 minut,
    podlewając bulionem.
    Doprawiamy ziołami.
  • 3. Makaron gotujemy al
    dente. Polewamy sosem,
    posypujemy parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy