Bogracz

4.49 (167 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Pożywny i syty. Przygotowuję go często na rodzinne uroczystości.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 3,5 kg mięsa gulaszowego
    0,75 kg cebuli
    1 paczka papryki słodkiej w proszku
    1/4 kostki masła
    1/4 kostki margaryny
    3/4 słoika kiszonych ogórków
    0,5 słoika papryki konserwowej
    0,5 kg pieczarek
    kminek
    pieprz
    czosnek
    sól
    mąka do zagęszczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Bogracz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, kminek, czosnek. Cebulę obieramy, drobno siekamy, dusimy na maśle i margarynie, na końcu dodajemy słodką paprykę w proszku. Kiszone ogórki kroimy w słupki, a paprykę konserwową w grubą kostkę. Pokrojone ogórki kiszone zagotowujemy w wodzie z ogórków i papryki. Pieczarki kroimy w grube plastry, dusimy. Wszystkie składniki mieszamy razem, dolewamy wody według uznania. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze. Zagęszczamy mąką pszenną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować