Boeuf Strogonow

4.5 (184 ocen)

  • 45 min

Pyszne i bardzo rozgrzewające danie obiadowe dla każdego.Bardzo łatwe w przyrządzeniu.POLECAM

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg polędwicy wołowej
    2 duże cebule
    4 ogórki kiszone
    500 g pieczarek
    2 szklanki bulionu wołowego
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki musztardy rosyjskiej
    sól i pieprz do smaku
    świeży koperek

Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boeuf strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte, osuszone mięso pokroić w paski grubości ok. 1 cm i długości 4 cm. Do garnka dodajemy 4 łyżki oleju,wrzucamy mięso (na początku podsmażamy),następnie dodajemy 2 szklanki bulionu . Oczyszczoną cebulę pokroić w talarki,pieczarki myjemy kroimy na drobne plastry,smażymy na patelni.
    Do garnka wrzucamy cebulę i podsmażone pieczarki,na sam koniec dodajemy pokrojonego w kosteczkę ogórka kiszonego,przecier pomidorowy i musztardę.Dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie.Doprawiamy solą i pieprzem według uznania,wrzucamy drobno pokrojony koperek.
  • 2.
    SmaczneGO

  • 3.
    Ja potrawkę podałam z kaszą gryczaną,którą bardzo preferuję.

Porady

Mięso dopraw solą i pieprzem na sam koniec,dzięki temu będzie miękkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować