Boeuf strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte, osuszone mięso pokroić w paski grubości ok. 1 cm i długości 4 cm. Do garnka dodajemy 4 łyżki oleju,wrzucamy mięso (na początku podsmażamy),następnie dodajemy 2 szklanki bulionu . Oczyszczoną cebulę pokroić w talarki,pieczarki myjemy kroimy na drobne plastry,smażymy na patelni.
Do garnka wrzucamy cebulę i podsmażone pieczarki,na sam koniec dodajemy pokrojonego w kosteczkę ogórka kiszonego,przecier pomidorowy i musztardę.Dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie.Doprawiamy solą i pieprzem według uznania,wrzucamy drobno pokrojony koperek.
2.
SmaczneGO
3.
Ja potrawkę podałam z kaszą gryczaną,którą bardzo preferuję.
Porady
Mięso dopraw solą i pieprzem na sam koniec,dzięki temu będzie miękkie.
Komentarze