Boczniaki w panierce

4.37 (154 ocen)

  • 10 min

Boczniaki w panierce - zaraz obok kotletów z cukinii i kotletów sojowych - są jednym z kulinarnych wspomnień z dzieciństwa. Szybki obiad czy kolacja na ciepło? Zdecydowanie była to jedna z tych trzech wymienionych rzeczy. Niby nic, ot zwykłe grzyby - ale za to jakie dobre!

  • 10 min

Składniki:

  • boczniaki
    jajko
    mąka
    bułka tarta
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.37 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Boczniaki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaki oprószamy solą i odstawiamy na kilka minut. W miseczce roztrzepujemy jajko. Boczniaki obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej - tak przygotowane grzyby smażymy na rozgrzanym oleju na zloty kolor z obydwu stron. Usmażone boczniaki odkładamy na papierowy ręcznik kuchenny, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować