Boczniaki panierowane z grzankami i ziołowym masłem

0 (0 ocen)

Szybki pomysł na smaczną kolację :-)

Składniki:

  • Kilka boczniaków
    Sól
    Pieprz
    Bagietka
    Jajko
    Mąka
    Bułka tarta
    Olej
    Masło ziołowe

Boczniaki panierowane z grzankami i ziołowym masłem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

    Bagietkę kroimy na skos, podpiekamy w tosterze lub w piekarniku.

    Gotowe kotlety układamy na talerzu i na każdy nakładamy masło (można też posmarować bagietkę, jak kto woli).

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy