BOCZNIAKI PANIEROWANE

4.5 (188 ocen)

  • 45 min

To chyba najczęstszy sposób przyrządzania boczniaków. W smaku przypominają kotlety schabowe. Idealnie sprawdzą się jako przystawka podana podczas imprezy.

  • 45 min

Składniki:

  • - 500 g boczniaków
    - 500 ml mleka
    - 1 duże jajko lub 2 mniejsze
    - natka pietruszki
    - kilka łyżek mąki
    - kilka łyżek drobno startej bułki
    - masło
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Boczniaki panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namocz boczniaki w mleku przez minimum 15 minut, następnie osącz je i oprósz solą, pieprzem i mąką.
  • 2. Następnie zanurz każdy kapelusik w roztrzepanym jajku i w tartej bułce.
  • 3. Smaż na maśle, aż bułeczka się zarumieni.
  • 4. Podaj posypane posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować