BOCZEK Z KURCZAKIEM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Rolada jest dobra jako danie główne a także jako dodatek do kanapek.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 1.5 kg boczku bez kości
    - 2 pojedyńcze piersi z kurczaka
    - 3 cebule
    - mała główka czosnku
    - świeża bazylia
    - sól
    - pieprz
    - majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Boczek z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek rozbijmy na cienki płat solimy i pieprzymy.
  • 2. Na mięso układamy 3 cebule pokrojone w piórka.
  • 3. Rozbijamy piersi z kurczaka i rozkładamy na boczku. Przyprawiamy.
  • 4. Na kurczaku rozkładamy liście świeżej bazylii.
  • 5. Mięso zwijamy w roladę i mocno wiążemy.
  • 6. Ząbki czosnku miażdżymy w prasce i smarujemy cała roladę przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem.
  • 7. Zwijamy w folię spożywczą i pozostawiamy na noc w lodówce.
  • 8. Następnie smażymy mięso w brytwannie przez 1,5 godziny co jakiś czas obracając mięso.

Porady

Podajemy z ziemniakami lub kaszą. Rolada po wystudzeniu bardzo dobrze smakuje jako wędlina na kanapkę z musztardą, chrzanem lub sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Na zimno Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować