Boczek rolowany z pieczarkami i chrzanem

5 (178 ocen)

  • 2 godz.

Smaczne mięsko na ciepło,jak i również na zimno do sałatek albo pieczywa.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,2 kg boczku ze skórką
    300 g pieczarek
    2 łyżki chrzanu
    2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka pieprzu
    po 1 łyżeczce papryki słodkiej i ostrej
    2 łyżeczki czosnku granulowanego
    2 łyżeczki majeranku
    4 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    olej
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczek rolowany z pieczarkami i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy,drobno kroimy i podsmażamy na oleju.Studzimy.
    Boczek myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,skórkę na boczku nacinamy w kratkę i lekko rozbijmy .Płat boczku z obu stron nacieramy ,solą pieprzem ,paprykami,czosnkiem i majerankiem.Stronę bez skórki smarujemy chrzanem na środku układamy pieczarki i ściśle zwijamy w roladę,obwiązujemy sznurkiem wędliniarskim na górze układamy ziele angielskie i liść laurowy,zawijamy w folię aluminiową, przekładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 90 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować