Boczek pieczony z cebulką po wiejsku

4.48 (145 ocen)

Boczek jest bardzo pyszny i sycący z wiejskiej kuchni, na pewno zasmakuje każdemu. którzy mają ochotę na coś innego:)

Składniki:

  • boczek bez kości ( wieprzowina ) 1,5 kg
    sól 1 łyżeczka
    pieprz mielony 1 łyżeczka
    majeranek 1 łyżeczka
    papryka mielona 1 łyżeczka
    czosnek 1 łyżeczka
    smalec 0.5 kostka
    oliwa do pieczenia 5 łyżka
    cebula 5 szt.
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczek pieczony z cebulką po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek umyć, osuszyć, następnie natrzeć pieprzem i przyprawami. Następnie odstawić go na około 2 godzinki.
  • Boczek pieczony z cebulką po wiejsku. 2. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Skórę z boczku naciąć w kratkę. Boczek obsmażyć na rumiano. Przełożyć do garnka. Podlać wodą. Włożyć pokrojone w plastry cebulki. Dusić do miękkości ok 2 godzin. po upieczeniu wyjąć i podawać z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować