Boczek pieczony w mleku

4.5 (197 ocen)

Smaczny na ciepło i na zimno....

Składniki:

  • -boczek wieprzowy 1 kg
    -czosnek 4 ząbki
    -koper włoski 15 ziarenek
    -mleko 3,2 % 600 mililitrów
    -cytryna skórka 1 łyżka
    -liść laurowy 3 sztuki
    -sól 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczek pieczony w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty i osuszony boczek, ponacinać w kratkę.
    Cytrynę sparzyć otrzeć skórkę.
    Obrany czosnek, przetrzeć przez praskę, wymieszać z solą, ziarnami kopru.
    Natrzeć mięso mieszanką, odstawić na 6 godzin do lodówki.
    Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym piec w temperaturze 200 stopni około 10-15 minut.
    Zmniejszyć temperaturę do 160 stopni, zalać gorącym mlekiem, dodać skórkę z cytryny, liście laurowe.
    Naczynie nakryć pokrywką, piec około 60 minut.
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować