Boczek "gyros-kebab" z cebulą i czosnkiem z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.nie tłusty kawałek boczku rozwinąć (kupiłam sam boczek zrolowany) posypać większą połową przyprawy gyros-kebab Prymatu
2.na wierzchu poukładać małe cebulki przekrojone na "4", całe ząbki czosnku
3.boczek ciasno zawinąć, obwiązać sznurkiem lub grubszą nicią, natrzeć resztą przyprawy cały boczek i schować do lodówki najlepiej na całą noc
4.boczek włożyć do szybkowara, wlać wodę, polac boczek przyprawą w płynie, zmknąć szybkowar, od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 80 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści
5.boczek wyjąć na talerz i do lodówki na kilka godzin schować - usunąć sznurki z zimnego boczku, kroić w plastry i można zajadać do pieczywa
Komentarze