boczek "gyros-kebab" z cebulą i czosnkiem z szybkowara

4.5 (144 ocen)

najlepsze domowy boczek do pieczywa....SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • boczek surowy 1,5 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, cebula 5 małe, czosnek 1 duża główka, woda 1 szklanka, przyprawa do zup i potraw w płynie 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczek "gyros-kebab" z cebulą i czosnkiem z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. nie tłusty kawałek boczku rozwinąć (kupiłam sam boczek zrolowany) posypać większą połową przyprawy gyros-kebab Prymatu
  • etap 2. na wierzchu poukładać małe cebulki przekrojone na "4", całe ząbki czosnku
  • etap 3. boczek ciasno zawinąć, obwiązać sznurkiem lub grubszą nicią, natrzeć resztą przyprawy cały boczek i schować do lodówki najlepiej na całą noc
  • etap 4. boczek włożyć do szybkowara, wlać wodę, polac boczek przyprawą w płynie, zmknąć szybkowar, od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 80 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści
  • etap 5. boczek wyjąć na talerz i do lodówki na kilka godzin schować - usunąć sznurki z zimnego boczku, kroić w plastry i można zajadać do pieczywa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować