Bób z ziołowym masełkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Doskonały jako dodatek do mięsa

  • 10 min

Składniki:

  • * 450g bobu
    * gałązka rozmarynu

    * masełko ziołowe
    -250g masła
    -ulubione świeże zioła
    -sól

Bób z ziołowym masełkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone drobniutko zioła łączymy z bardzo miękkim masełkiem i doprawiamy solą. Tak dokładnie wymieszane zawijamy w folię spożywczą i trzymamy w zamrażalniku.
  • 2. Bób gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i obieramy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masełka ziołowego i wrzucamy ostudzony i obrany bób z kilkoma igiełkami rozmarynu. Smażymy do zrumienienia.

Porady

Smażymy na średnim ogniu, żeby masełko z ziołami się nie przypaliło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy