Bób z ikrą z łososia

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosta przystawka o azjatyckim charakterze

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bób: 200 gramów
    - ikra z łososia: 2 łyżki
    - posiekana dymka: 2 łyżki
    - sos sojowy: 3 łyżki
    - pasta wasabi: 0.5 łyżeczki

Bób z ikrą z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób ugotuj w osolonej wodzie (przez ok. -10 minut), a kiedy ostygnie, obierz go i przełóż do miski.
  • 2. Przygotuj sos - wymieszaj pastę wasabi z sosem sojowym, tak by płyn nie miał grudek. Dodaj sos do schłodzonego bobu i wymieszaj.
  • 3. Bób nakładaj na mniejsze miseczki. Każdą porcję pozyp posiekaną dymką, a nawierzchu układaj ikrę z łososia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy