Błyskawiczny zielony krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Groszek rozmroziłam na sitku. Wstawiłam 1l wody, gdy się zagotowała dałam około 1/2 łyżeczki soli, imbir, kminek i groszek. Gotowałam 5 minut.
2.Do malaksera wrzuciłam listki natki, oliwę, czosnek, groszek z wody i pół szklanki wody z gotowania, zmiksowałam na gładką masę, wrzuciłam całość z powrotem do garnka, dodałam lubczyk i zagotowałam.
3.Do 1/2 szklanki zimnej wody dodałam manny i wymieszałam aby trochę namiękła i aby nie robiły się w zupie kluski. Następnie zawartość szklanki przelałam po woli do garnka energicznie mieszając.
4.Przelałam krem do filiżanek i polałam każdą porcję dwoma łyżkami mleczka kokosowego, udekorowałam zielonym groszkiem.
Porady
Krem można posypać parmezanem, który nada potrawie bardziej słony i charakterystyczny smak.
Komentarze