Błyskawiczny torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.zrbic biszkopt i wylac na niewielką tortownice po czym upiec. masa: galaretkę rozpuscic w szklance wrzątku,odstawic do stężenia. Utrzec masło z trzema łyżkami cukru , wlewac cienkim strumieniem tężejącą galaretkę cały czas miksując. Wylac na biszkopt i włożyć na kilka minut do lodówki aby masa ztężała.ptasie mleczko: galaretkę rozpuscic w szklance wrzącej wody, zostawic do ostygnięcia. Ubić pianę z białek i połączyc z gęstniejącą galaretką cały czas miksując po czym szybciutko wylac na masę i ponownie włożyc na kilka chwil do lodówki. Gdy torcik stężeje poukładac na nim dowolne owoce i załac galaretką .
Porady
galaretki mogą byc o innych smakach i kolorach niż podane w przepisie.
Komentarze