Błyskawiczny kurczak po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka umyć, osuszyć, osuszyć, pokroić w kostkę, wrzucić do rondla, pokropić sosem sojowym, podlać olejem, podsmażyć przez około 6 - 8 minut, następnie dodać mrożone warzywa, smażyć wszystko razem mieszając około 6 minut, następnie podlać 1,5 szklanki gorącej wody, zagotować, dodać pieprz, słodką i ostrą paprykę, gotować 10 - 12 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Mąkę wymieszać dokładnie z wodą, wlać do sosu, gotować do zgęstnienia mieszając, doprawić ewentualnie, gotowe.
Danie podałam z ryżem i ogórkiem konserwowym.
Porady
Do sosu, jeśli ktoś lubi, może dodać 1 płaską łyżkę koncentratu pomidorowego.
Komentarze