BŁYSKAWICZNY JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH DELIKATNY ZAWSZE UDANY BEZ PIECZENIA

4.5 (197 ocen)

  • 2 godz.

UWIELBIAM TEN JABŁECZNIK ZA SMAK ORAZ ZA TO ŻE PRZYGOTOWUJE SIĘ GO BŁYSKAWICZNIE I MOJA CÓRECZKA, KTÓRA NIE LUBI JABŁEK WCINA GO ZE SMAKIEM:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 jabłek
    szklanka wody
    galaretka pomarańczowa
    duża paczka biszkoptów okrągłych
    2 łyżeczki żelatyny
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżeczki cynamonu

    śmietana do ubijania
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Błyskawiczny jabłecznik na biszkoptach delikatny zawsze udany bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka należy umyć, obrać i pokroić w ósemki. Wrzucić do garnka i zalać szklanką wody. Dusić do całkowitego rozkruszenia jabłek.
  • 2. Kiedy jabłka będą już gotowe dodać cukier i cynamon po czym ściągnąć z ognia.
  • 3. Do musu dodać galaretkę pomarańczową i żelatynę po czym dokładnie wymieszać.
  • 4. Na dnie tortownicy wyłożyć dwie warstwy biszkoptów. Na to nałożyć mus. Kolejna warstwa biszkoptów i znów mus. Odstawić w zimne miejsce na ok 2-3 godziny.
  • 5. Na zimne ciasto nakładać ubitą śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować