Błyskawiczna zupa pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo szybka w przygotowaniu zupa pomidorowa

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 torebki ryżu
    - 2 szklanki przecieru ze świeżych pomidorów lub 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    - 4 szklanki rosołu warzywno-mięsnego z kostek
    - 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    - cukier, sól pieprz

Błyskawiczna zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu.
    Rosół wymieszać z przecierem lub koncentratem pomidorowym, zagotować, przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Do miseczki wsypać porcję ryżu, zalać zupą, posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy