Błyskawiczna kremówka

4.5 (194 ocen)

  • 20 min

Szybkie i smaczne ciasto bardzo lubiane przez moją rodzinę.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 litr mleka
    4 żółtka
    1 szklanka mąki krupczatki
    20 dag. margaryny
    1 szklanka cukru
    cukier waniliowy
    5 paczek herbatników
    cukier puder do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Błyskawiczna kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1wl9tp2 1. W misce mieszamy 1 szklankę mleka z 1 szklanką mąki krupczatki i 4 żółtkami. W dużym rondlu zagotowujemy resztę mleka , ze szklanką cukru , cukrem waniliowym i margaryną. Zawartość miski ostrożnie wlewamy do gotującego się mleka , ciągle mieszając aby nie powstały grudki.Gotujemy kilka minut tak aby masa dobrze zgęstniała. Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze układamy warstwę herbatników . Następnie wylewamy otrzymaną masę . Na wierzchu układamy kolejną warstwę herbatników. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Posypujemy cukrem pudrem..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować